Om Vevelstad

 

Stemning i solnedgang

Vevelstad kommune

 

ligger lengst nord i regionen Sør-Helgeland, mellom Brønnøysund og Sandnessjøen.
Vevelstad er en av landets minste kommuner med ca. 520 innbyggere. Til gjengjeld har vi ganske stor plass til disposisjon, ca 530 km³.

Kommunesenteret er på Vevelstad, videre er det bosetting på Hamnøya, Stokkasjøen, Visthus, Kilvågen og innerst i Vistenfjorden.
Det er et vidt spekter av næringer i kommunen, men jordbruket står spesielt sterkt. Andre næringer er blant annet fiske, lakseoppdrett, fiskeindustri og trevarefabrikk. Andre servicetilbud i kommunen er post, bank, frisør, kafé, butikker og gartneri. Riksvei 17 går gjennom kommunen, og det er fergeforbindelse til Brønnøy og Alstahaug.

Nærmeste flyplass er i Brønnøysund, mens man må til Mosjøen for å ta tog. Det går hurtigbåt fra Vevelstad til de andre bosatte områdene i kommunen. Vevelstad er rik på naturopplevelser med blant annet Vistenfjorden, som er en av landets reneste fjorder. Innover fjorden er det storslått og urørt natur, med unike jakt-, fiske- og turmuligheter.

For friluftsinteresserte er Vevelstad et eldorado, med muligheter for fjellturer, fiske, jakt og rekreasjon. Samtidig er kommunen rik på fornminner, med bl.a. helleristningsfelt, røysgraver, runeskrift og boplasser fra steinalderen. Vevelstad bygdetun er absolutt verdt et besøk.
Sist oppdatert den 28.jan.2016


Tips en venn Skriv ut