Ordfører

Ken-Richard Hansen

Ordfører

Tlf: 75 03 80 70
Mobil: 91 52 12 64

Vevelstad kommune ligger lengst nord i regionen Sør-Helgeland (kart). Spekteret av næringer i kommunen er stort. Hovednæringene er jordbruk og fiskeri. I tillegg finnes andre næringer som trevarefabrikk, sagbruk/skogbruk, oppdrett, slakteri, gartneri og verksted.

Kommunen ønsker tilflytting. I den forbindelse har kommunestyret vedtatt tildeling av gratis boligtomter til de som vil bygge og bo i Vevelstad. Kommunen tilbyr barnehageplass til alle som søker. Fra Vevelstad til regionsentret vårt, som er Brønnøysund, er det en reisetid på bare 45 minutter.

Vevelstad er en kystkommune med bosetting helt tilbake til steinalderen og er svært rik på fornminner. Vi har et fantastisk bygdetun hvor vi har mange bygninger og andre severdigheter som vi gjerne viser frem med hjelp fra Helgeland museum.

Vevelstad kommune har en mektig og storslått natur.
Ca. 75% av arealet i Vevelstad kommune er foreslått vernet som "Lomsdal-Visten nasjonalpark".  Disse områdene grenser mot kommunene Brønnøy, Grane og Vefsn.

Vi håper dette kan føre til etablering av nye arbeidsplasser med tanke på helårsturisme.

Hovedbosetningen i kommunen er på Vevelstad. Her ligger også kommunesenteret.  På Hamnøya, vest av Vevelstad, bor det ca 60 fastboende. Her holder også Hesstun hytteutleie til.

På nordsiden av Vevelstad ligger Vistenfjorden. Her ligger bygdene Stokka og Visthus hvor det bor ca 100 fastboende. På grunn av turisme  på bla. Visthus Rorbucamp mangedobles folketallet fra våren til langt utpå høsten. 

Vistenfjorden betegnes som en av landets reneste fjorder og er en terskelfjord med en svært grunn "dørstokk" som demmer opp den ellers så dype fjorden.
Her finner du virkelig storslått og urørt natur.

Innerst i fjorden finner du Bønå Villmarkssenter. Vassfaret oppover til Lakselva er som en miniatyr av Saltstraumen. Jettegrytene ved lakselva er av landets største. Rundt Vistenfjorden er det veldig mange gode fiskevann hvor det er mulighet for å dra seg en ordentlig "rugg". De få gårdene som er innover langs fjorden har ikke veiforbindelse. Her må Hurtigbåten Visten brukes.

Sørvest av Hamnøya ligger Esøya. Kystens største "gjestebok" finnes her. Runeskrift fra 1100-tallet samt tusenvis av navnetrekk fra 1600-tallet og fram til vår egen tid er risset inn i klebersteinsberget av sjøfolk som søkte nødhavn her.

Ønsker du mer informasjon om kommunen, kan du ta kontakt med oss.

 

 

 

 
Sist oppdatert den 28.jan.2016


Tips en venn Skriv ut